Blog

‘Ruik, Proef, Raad en Win!’: Cup Tasters Competition

·

Sommige mensen worden nog net niet geboren met een cupping lepel in de hand, andere hebben iets meer oefening nodig. Gelukkig is goed kunnen proeven iets wat je kan leren! In het proeven van koffie worden zelfs heuse wedstrijden georganiseerd: zoals de Cup Taster Competition. In deze blog vertellen we je meer over koffie proeven, oefenen en wedstrijden!

lees verder

Single Origin: elke slok vertelt een verhaal

·

Met de groetjes van de boer! Ontdek het verhaal van single origin koffie en welke invloed je hiervan terugproeft in jouw koffie. Proef de werelden van (smaak)verschillen tussen koffies uit Zuid-Amerika, Afrika en Azië.

lees verder

Van groene bonen tot zwart goud: het belang van koffiebonen branden

·

Achter elke geurig kopje koffie schuilt de ambacht van koffie branden! Leer hoe groene koffiebonen worden getransformeerd tot het aromatische brouwsel die door velen zo geliefd is. Ontdek de kunst en wetenschap die schuilt gaat achter elke smaakvolle slok. ☕

lees verder

Sage Master: 10 tips om het meeste uit jouw Sage machine te halen!

·

Als je een passie hebt voor koffie en verlangt naar barista-waardige brouwsel rechtstreeks vanuit je eigen keuken, dan is een espressomachine van Sage the way to go! In deze blog delen wij onze tips om het meeste uit de Sage Barista te halen. Of je nu verlangt naar een rijke espresso, een romige cappuccino of een kunstige latte, we hebben je gedekt.

lees verder

Espresso Euforie: perfecte koffie in één slok

·

Met zijn rijke en krachtige smaak, fluweelachtige crema en de snelheid waarmee hij gezet en gedronken kan worden heeft de espresso al vele harten weten te veroveren. Maar wat is een espresso nou eigenlijk? En hoe kun je thuis genieten van de perfecte espresso? In deze blog vertellen we jou alles over espresso.

lees verder

Wassen of drogen? Rozijnen of druiven? De invloed van het verwerken van koffiebonen.

·

In deze blog kijken we samen naar enkele van de meest voorkomende verwerkingsmethoden. Een koffieboon legt namelijk een lange reis af voordat hij bij jou in je kopje belandt. Het belang van de verwerkingsmethode mag hierbij niet onderschat worden, omdat het een aanzienlijke invloed heeft op de smaak, aroma en de kwaliteit van de koffie.

lees verder

Specialty coffee: een wereld vol passie, ambacht en héérlijke koffie

·

De opkomst van specialty coffee heeft de afgelopen jaren koffieliefhebbers over de hele wereld geboeid. In deze blog gaan we op ontdekkingsreis naar het boeiende rijk van specialty coffee, waarbij we de reis van de koffieboon volgen van de plant tot in de kop.

lees verder

Filterkoffie: genieten van elke slok

·

Filterkoffie is al lang niet meer alleen een drankje om ‘s ochtends mee wakker te worden. Het is een ware cultuur geworden, een ervaring die we koesteren en waarderen. Het is genieten van elke slok. In deze blog delen we onze liefde voor filterkoffie en nemen een dieper duik naar de verschillende zetmethoden die de wereld van specialty coffee rijk is.

lees verder

Koffie cuppen, de kunst van het proeven

·

Duik in de wereld van koffie cuppen en leer de subtiliteiten van smaak, aroma en textuur kennen. In deze blog leggen we je alles uit over koffie cuppen, smaakbelevingen en hoe je thuis zelf aan de slag kan!

lees verder