Bezoek de nieuwe locatie op Kanaalweg 59!

Over ons

Wij houden van koffie

Bij Cupp hebben we een passie voor goede koffie. Koffie met zóveel smaak dat je blijft proeven. Koffie waar je even voor gaat zitten. In onze koffiebar in Utrecht nemen we jou mee in onze wereld. 

In die koffiebar ontdek je verfijnde en verrassende smaken van specialty coffee en tea, geniet je van lekkere baksels en broodjes en van onze gastvrije gezelligheid. En in onze koffie workshops leren wij jou zelf geweldige koffie, cappuccino en espresso zetten. 

Cupp, waar staat dat eigenlijk voor?

Cuppen is het proeven van koffie. Zoals bij een wijnproeverij, maar dan met koffie. Je neemt de tijd om te proeven, om te zoeken naar alle subtiele smaken. Bij het cuppen schenken we de koffie in speciale (cupping) bowls, waarna je de koffie met een lepel opslurpt. Slurpt? Ja, want de extra zuurstof in je mond zorgt dat je extra goed kunt proeven.

Want vergis je niet, koffie zit vol smaakbeleving! Elke koffieboon begint met een unieke smaak. Elke stap in de productie en het zetten voegt daar iets aan toe. Bij goede koffie proef je al die aroma’s en nuances terug.

Bij Cupp drink je dus geen koffie om snel weg te klokken, maar om rustig te proeven. Net als bij het cuppen, wat je trouwens ook bij ons kunt doen. Vandaar de naam: Cupp.

Het ontstaan van Cupp

Een koffie-speciaalzaak. Een warme, knusse koffiebar waar de koffie geen slap bakkie is, of een mierzoet mengsel met siroop, maar fantastisch goede koffie vol van smaak. En waar talentvolle barista’s hun kennis en vaardigheid kunnen delen, zodat mensen ook thuis betere koffie kunnen zetten.

Dat was de droom van Peter Braakman. Vijf jaar runde hij als franchisenemer Doppio Espresso. Maar in 2019 gooit hij het roer om. Op dezelfde locatie, maar met een nieuwe inrichting en naam opent hij zijn eigen koffiebar: Cupp. Daar neemt hij, samen met een enthousiast team, gasten mee in de wereld van koffie. Je bent er van harte welkom om te proeven of om mee te doen aan een koffie workshop.

De baristi van Cupp

We vinden het belangrijk dat elke gast bij Cupp zich verwelkomd voelt. We maken je dag graag een beetje leuker als je binnenkomt. Dat is mede te danken aan onze fantastische expert-barista’s, die elke dag met veel enthousiasme en kennis aan het werk zijn. We stellen ze graag aan je voor:

Peter

June

Maartje

Laurens

Emmie

Gitte

Wil je meer over ons weten?

Misschien staat je antwoord op een van deze pagina’s:

Niet? Neem gerust contact op, dan beantwoorden we je vragen.