Blog

Single Origin: elke slok vertelt een verhaal

·

Met de groetjes van de boer! Ontdek het verhaal van single origin koffie en welke invloed je hiervan terugproeft in jouw koffie. Proef de werelden van (smaak)verschillen tussen koffies uit Zuid-Amerika, Afrika en Azië.

lees verder

Wassen of drogen? Rozijnen of druiven? De invloed van het verwerken van koffiebonen.

·

In deze blog kijken we samen naar enkele van de meest voorkomende verwerkingsmethoden. Een koffieboon legt namelijk een lange reis af voordat hij bij jou in je kopje belandt. Het belang van de verwerkingsmethode mag hierbij niet onderschat worden, omdat het een aanzienlijke invloed heeft op de smaak, aroma en de kwaliteit van de koffie.

lees verder

Specialty coffee: een wereld vol passie, ambacht en héérlijke koffie

·

De opkomst van specialty coffee heeft de afgelopen jaren koffieliefhebbers over de hele wereld geboeid. In deze blog gaan we op ontdekkingsreis naar het boeiende rijk van specialty coffee, waarbij we de reis van de koffieboon volgen van de plant tot in de kop.

lees verder

Koffie cuppen, de kunst van het proeven

·

Duik in de wereld van koffie cuppen en leer de subtiliteiten van smaak, aroma en textuur kennen. In deze blog leggen we je alles uit over koffie cuppen, smaakbelevingen en hoe je thuis zelf aan de slag kan!

lees verder
Filter wissen