Specialty coffee & tea | Brunch | Sweets | Workshops

Duurzaamheid

Samen toewerken naar een betere wereld vinden wij belangrijk. Daarom werkt Cupp zoveel mogelijk duurzaam en met minimale milieu-impact. Hoe we dat doen?

Samenwerking met lokale producenten

‘Wat van ver komt is lekker,’ luidt het gezegde. Wij vinden: wat van dichtbij komt is nog lekkerder. Daarom halen we zoveel mogelijk ingrediënten en producten uit de regio.

Neem onze melk. Komt gewoon van de lokale boer. Hij pasteuriseert de verse melk zelf (op zonne-energie) en brengt deze in emmers bij ons. Wij schenken de melk over in flessen. Dit alleen al bespaart het afval van vele melkpakken per week!

Ons brood halen we bij bakker vanmenno. Deze streekbakker maakt overheerlijk, knapperig brood. Perfect voor onze sandwiches. 

We werken met meer lokale producten. Bekijk al onze Partners voor het complete overzicht.

Eerlijke koffie en thee

Koffie- en theeboeren verdienen een eerlijke prijs en fatsoenlijke arbeidsomstandigheden. Bij Cupp schenken we uitsluitend eerlijke koffie en thee. Verantwoord geproduceerd en met bekende herkomst. We kunnen tot op de boerderij nauwkeurig traceren waar en hoe onze koffiebonen en theeblaadjes zijn verbouwd.

Onze vaste koffieleverancier is Keen. Zij kopen hun bonen rechtstreeks bij de boer en branden de koffie zelf in kleine batches. Dit resulteert in verfijnde koffie waarin je alle subtiele aroma’s proeft. Daarnaast werken we graag met gastbranderijen die verrassende koffies op de markt brengen en eveneens duurzaam werken.

De thee komt van Crusio. Ze bezoeken de theeplantages zelf om de verse thee te proeven en toe te zien op eerlijke arbeidsomstandigheden. Zo selecteren ze mooie theesoorten met een heerlijke geur en smaak.

Klimaatneutraal werken

Wist je dat de Cupp koffiebar volledig klimaatneutraal is? We gebruiken groene energie, werken energiezuinig en compenseren onze CO2-uitstoot. Hiervoor zijn we zelfs beloond met een gouden certificaat van Klimaat Gerust. 

Verder verbruiken we nauwelijks plastic. Al ons verpakkingsmateriaal is biologisch afbreekbaar. En wat dacht je van onze statiegeldbeker gemaakt van koffiedik?

We helpen zelfs andere bedrijven om klimaatneutraal te werken. Fungi Factory kweekt namelijk oesterzwammen op koffiedik. Dit halen ze onder meer bij ons (per elektrische bakfiets).