Vacature barista trainer

Barista trainer | 8 -12 uur

Raak jij maar niet uitgepraat over koffie? Heb jij alle video’s van James Hoffmann al uitgekeken? Om thuis barista’s en koffieliefhebbers te introduceren en mee te nemen in de wereld van specialty coffee en om onze passie en liefde voor koffie met anderen te delen, zijn we op zoek naar een Barista trainer voor onze Barista workshop. Iemand voor wie koffie meer is dan slechts een cafeïne kick en weet wat er allemaal bij komt kijken bij het maken van espresso’s en andere Barista waardige brouwsels.

Als Barista trainer neem jij onze deelnemers mee in de wereld van koffie en leer je hen in drie uur tijd de fijne kneepjes van het vak. Eerst behandel je een stukje theorie over de de herkomst, de maling en bereiding van koffie. Vervolgens leer je de deelnemers hoe zij in een handomdraai mooie cappuccino’s maken en een hartje als latte-art schenken.

Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging voor naast jouw studie of wil jij een nieuwe stap zetten in de wereld van koffie? Lees hieronder wat je gaat doen en wat Cupp jou biedt!

Tijdens de barista workshop leer jij de deelnemers over:

☕ De theorie van het zetten van dé perfecte koffie. Aan de hand van ons interactieve bordspel leer jij de deelnemers meer over de belangrijke onderwerpen, van aan de plant tot in de kop!
☕ Verschillende smaakinvloeden in koffie.
☕ Verschillende filtermethodes.
☕ Basistechniek van het zetten van een espresso
☕ Basistechniek van het opschuimen van melk
☕ Het schenken van een hartje als latte art

In het begin zal onze focus liggen op het geven van de barista workshop. Bij Cupp vinden we het daarnaast belangrijk dat de focus ligt op leren en ontwikkelen. We bieden je graag verschillende mogelijkheden om je verder te ontwikkelen binnen Cupp en in de koffiewereld. Naast de barista workshop geven wij ook een espresso, latte art en sage barista workshop. Mogelijkheden genoeg dus! Zo raak je voorlopig nog even niet uitgepraat over koffie.

Als barista trainer ben je onderdeel van team workshop. Een team van gepassioneerde cafeïne slurpers, die graag onderling de beste tips & tricks met elkaar delen. Samen staan zij elk weekend klaar om nog meer mensen te introduceren aan de verrassende wereld van specialty coffee!

Jouw profiel ziet er ongeveer zo uit:

  • Je hebt veel ervaring als barista en een uitgebreide kennis over koffie
  • Je bent niet bang om voor een groep te staan en wilt graag jouw liefde en kennis over koffie delen met anderen
  • Je bent sociaal en mensgericht. Je stuurt makkelijk de groepsdynamiek van de workshop aan.
  • Je bent minimaal een dag in het weekend beschikbaar om te werken.

Cupp staat voor:

Bij Cupp hebben we een passie voor goede koffie. Koffie met zóveel smaak dat je blijft proeven. Koffie waar je even voor gaat zitten. In de koffiebars in Utrecht nemen we gasten mee in onze wereld. Gasten ontdekken er verfijnde en verrassende smaken van specialty coffee en tea, ze genieten van lekkere baksels en broodjes (ontbijt, lunch, borrel, snacks en high tea) en van onze gastvrije gezelligheid.  Aan de Kanaalweg gaan we nog een stapje verder. Geniet van de beste koffie en thee overdag, en borrel in de middag op het 70 plaatsen tellende terras aan het haventje. Ook geven we koffie workshops waarin cursisten leren om zelf geweldige koffie, cappuccino en espresso bij hen thuis te zetten. Dit doen wij tijdens onze barista, espresso, latte-art en sage barista workshop. Bij Cupp Kanaalweg beschikken we over twee prachtige en lichte workshopruimtes die speciaal zijn ingericht voor het geven van onze trainingen! 

Zin in een interessante en uitdagende bijbaan? Solliciteer dan via onderstaand formulier. De koffie of thee staat al voor je klaar. 

 

Solliciteren