Bezoek de nieuwe locatie op Kanaalweg 59!

Utregse Latte art throwdown

Cupp, Keen en Sproud organiseren samen de:

Utregse Latte-Art Throwdown!

Tijdens deze afvalrace maken barista’s een figuur na met plant-based Sproud melk. Wie dit het best doet, wint mooie prijzen en eeuwige roem!

Zaterdag 26 november
aanvang: 19:00
begin: 19:30
Locatie kanaalweg 59

Eerste ronde: hartje, rosetta, tulp
Halve finale: hangend hart, slowsetta, meervoudige tulp
Kwartfinale: tulp in een vaas, zwaan, pauw
Finale: vrije ronde

23-11: We zitten inmiddels vol, je kunt je alleen nog aanmelden voor de reservelijst!

Aanmeldformulier

Wat gaan we doen

Schenk jij cappuccino’s met glimmend schuim? Sta je thuis achter je espressomachine eindeloos te oefenen op tulpen of maak je in een koffiebar de mooiste zwanen op je koffies? Dan is het tijd om je te bewijzen in de Utregse Latte Art Throwdown! Op zaterdag 26 november 2022 strijden de beste (en gezelligste) barista’s van Nederland tegen elkaar om de ultieme titel: Latte Art Kampioen van Utrecht!

Wat moet je daarvoor doen? Allereerst ben je vanaf 19:00 uur welkom bij het nieuwe filiaal van Cupp aan de Kanaalweg 59 in Utrecht. Om 19.30 uur kunnen deelnemers en supporters zich verzamelen in de koffiebar waar je in drie rondes kan bewijzen wat jij allemaal voor kunstwerken kan maken op je cappuccino’s.

In ronde 1 schenken alle barista’s een van de figuren op de basis-dobbelsteen: een hartje, rosetta of tulp. In de kwartfinales gaan we een stapje verder en mag je een hangend hart, slowzetta of uitgebreidere tulp schenken. De halve finales schenken we nog een niveautje hoger en verwachten we van de barista’s een tulp in vaas, zwaan of pauw. Kom je terecht in de finale? Dan mag je je van je beste kant laten zien met een figuurtje naar keuze, geheel uit de hand geschonken. De jury is nu al benieuwd wat jullie mooiste creatie is!

Zijn de figuurtjes van de laatste rondes nog wat te hoog gegrepen, maar wil je wel graag meedoen? Geen probleem! Meedoen voor de gezelligheid mag natuurlijk ook. Tijdens de wedstrijd werken we exclusief met melk van Sproud. Zo houden we de wedstrijd plant-based. De espressomachines waarmee we werken zijn mogelijk gemaakt door Fender.

Wil je wel meedoen, maar kan je niet zonder een leger van supporters? Neem dan je collega’s, vrienden en familie mee om je aan te moedigen en om in de pauzes bij aan te sluiten voor een biertje, wijntje of natuurlijk een bak koffie. Ken je de deelnemers niet, maar ben je gewoon enorm nieuwsgierig? Kom vooral kijken! Iedereen is welkom. Voor de toeschouwers zijn er ook korte workshops en demo’s waarin je eerste hartje, tulp of zelfs zwaan kan leren zetten.

Wil je meedoen? Schrijf je dan in via het onderstaande formulier. Vragen? Laat het ons dan weten via de mail: kanaalweg@cupp.nl.