Leer de kunst van koffiezetten! De SCA Barista Foundation training is een gecertificeerde introductietraining voor (toekomstige) Barista’s. Leer alles over espresso, het afstellen van een molen, opschuimen van melk en workflow. Onze ervaren trainer neemt jou mee in de wereld van Specialty Coffee. Zo sta jij straks met vertrouwen, plezier en officieel certificaat achter elke espressomachine.
Klaar om je baristaskills naar een hoger niveau te tillen? Bij het boeken van de SCA Foundation training ontvang je nu gratis een Latte Art workshop. Boek dus snel!
In de SCA Barista Skills Foundation leer je de essentiële skills die je nodig hebt om een espressomachine en molen te bedienen.
Duur: 1 dag
Locatie: Cupp Kanaalweg, Kanaalweg 59 Utrecht.
Tijden: van 09:00 – 17.00
Inclusief: lunch, lesmateriaal en examen
Taal: Nederlands (of Engels)
Trainer: Laurens, gecertificeerd SCA trainer (AST)
De SCA Barista Foundation bij Cupp koffiebar reserveer je heel makkelijk en snel online.
Kies als eerste een datum en tijdstip naar keuze en vervolgens het aantal plekken dat je wilt boeken.
Let op! Omdat de groepen klein zijn, zitten de trainingen snel vol. Wees er dus op tijd bij!
€295.00
Locatie: Cupp barista workshop & trainingscentrum aan Kanaalweg 59 te Utrecht
✓ Leren van ervaren trainers. Je wordt begeleid door een AST gecertificeerde barista trainer met jarenlange praktijkervaring in de specialty coffee scene.
✓ Leren in een inspirerende specialty coffee omgeving. Onze trainingen vinden plaats bij Cupp Kanaalweg, dé plek waar onze koffiebar en trainingscentrum samen komen en waar passie voor koffie centraal staat.
✓ Volledige voorbereiding op het examen. Wij begeleiden je niet alleen tijdens de training, maar zorgen dat je goed voorbereid het SCA-examen in gaat.
✓ Toegankelijk voor elk niveau. Of je nu thuisbarista bent of in een horecazaak werkt, wij sluiten aan op jouw leerdoelen.
✓ Focus op praktijk & hands-on ervaring. Je werkt direct met professionele apparatuur en ontwikkelt vaardigheden die je direct kunt toepassen.
Wil jij graag nog meer de diepte in en je kennis en ervaring nog verder uitbreiden? Neem dan een kijkje bij de SCA Barista Intermediate training!
In deze cursus bouwen we voort op de basis uit de Foundation-training. Je leert meer over de invloed van variëteit, herkomst en verwerking op de smaak van koffie. Ook proef je hoe de afstelling van de molen en espressomachine direct de smaak van espresso beïnvloedt.
Daarnaast gaan we dieper in op workflow, melkopschuimen en het maken van latte art. Met als doel om snel, efficiënt en gastgericht te kunnen werken, ook tijdens piekmomenten.