Super Specials zijn onze meest bijzondere specialty coffees: zeldzaam, hoogwaardig en met een uniek karakter. Een koffiemenu voor liefhebbers en voor iedereen die zich door koffie wilt laten verrassen. Koffies met veel complexiteit én bomvol smaak.
Onze barista’s staan klaar om je kennis te laten maken met deze nieuwe smaakwereld. Je kunt ze vergelijken met de signature gerechten van een sterrenrestaurant of een grand cru op een wijnkaart. Het zijn geen ‘dagelijkse koffies’, maar ware smaakervaringen die laten ziet hoe breed en uniek koffie kan zijn.
Ontdek een nieuwe wereld van smaak met de Super Specials bij Cupp!
Bij Cupp verrassen we je graag, één kop tegelijk. Vraag het maar aan onze barista’s en ze zullen zeggen: hoe wilder de koffie, hoe beter! Deze hier? Een perfecte balans tussen complexiteit en zoetheid.
Met zijn juicy body, hoge zoetheid en heldere complexiteit is deze koffie echt iets bijzonders. Het is de ideale kennismaking met hoe veelzijdig koffie kan zijn. Vanaf de eerste slok word je begroet door lagen van zoetheid. Terwijl de koffie afkoelt, onthult zich een hele nieuwe wereld van verfijnde florale smaken. Of, zoals onze barista’s graag zeggen: “Wow, deze is zó lekker!”
Candy Apple, Plum, Hibiscus
Variëteit: Colombia
Herkomst: Colombia, Valle del Cauca
Farm: Finca Potosi
Hoogte: 1800 m
Verwerkingsmethode: Natural
Producer: Cafe Granja la Esperanza
Manhattan heeft een van de breedste assortimenten koffies die er zijn, en maar weinig namen hebben de specialty coffee scene zo sterk gevormd als zij. Vooral Esther Maasdam heeft een leidende rol gespeeld in het vooruitstuwen van de industrie en staat altijd klaar om nieuwe koffieliefhebbers te inspireren en te begeleiden op hun reis. Precies daarom mocht Manhattan natuurlijk niet ontbreken in onze Super Special line-up.
Deze koffie heeft ons overtuigd met zijn levendige, sprankelende aciditeit en een speelse kick van rozenbottel, alsof je een fruittaartje eet met een kruidige twist. Voeg daar een vleugje zoetheid en een zachte afdronk aan toe, en je hebt een kop waar je keer op keer naar terug wilt grijpen om nog meer smaken te ontdekken.
Passion Fruit, Rosehip, Milk Chocolate
Variëteit: Red Catuai 144
Herkomst: Brasil, Mata de Minas
Farm: Sitio alto ar
Hoogte: 600 – 800 m
Verwerkingsmethode: Anaerobic Natural
Producer: Silvio Roberto
Heb je ooit de Ombligon Arabica variëteit geprobeerd? Maak je klaar, cause you’re in for a funky ride.Deze relatief onbekende variëteit wint elke dag aan populariteit en bij Cupp snappen we helemaal waarom.
Gemaakt door Nestor Lasso, brengt deze koffie je regelrecht naar de snoepwinkel. Laat je verrassen door een verwekkende aciditeit bij de eerste slok, gevolgd door een kiwi-achtige frisheid die je smaakpapillen wakker schudt. De afdronk is zoet en blijft aangenaam hangen. Alsof je de hele dag op een heerlijke suikerrush zit (op de best mogelijke manier)!
Sour worms, Rhubarb, Kiwi
Variëteit: Ombligon
Herkomst: Colombia, Huíla
Farm: Finca el Diviso
Hoogte: 1750 – 1850 m
Verwerkingsmethode: Experimental Natural
Producer: Nestor Lasso
We zullen altijd een zwak hebben voor de koffies van Oscar en Angie Hernandez van de Los Nogales-boerderij. Sommigen van jullie herinneren zich misschien dat zij de koffie produceerden die Peter gebruikte tijdens de Dutch Barista Championships van 2025!
Dus toen we zagen dat Sprout hun koffie had opgenomen in de Wild Wonders-collectie, twijfelden we geen moment, deze parel móést op ons Super Special-menu komen. Met subtiele kruidige tonen hier en daar, een complexe aciditeit en een fijne zoetheid, is dit een koffie die je niet snel zult vergeten.
Eucalyptus, White Grape, Apple & Lime
Variëteit: Yellow Colombia
Herkomst: Colombia, Huíla
Farm: Los Nogales
Hoogte: 1870 – 2000 m
Verwerkingsmethode: Thermal Shock Mossto Innoculated Anaerobic “Spirit CH57”
Producer: Angie Hernandez