Specialty coffee & tea | Brunch | Sweets | Workshops

Villa Galicia

Samenwerking

Cupp en Keen coffee werken samen sinds de opening van Cupp aan de Nobelstraat in 2019. We kopen samen elk seizoen koffie in. Dit seizoen hebben we een Natural koffie uit El Salvador van de Bourbon Variëteit van de Villa Galicia farm van Mauricio.

Smaakprofiel

Het volle, stroperige mondgevoel dat deze koffie geeft, laat zien met wat voor expertise Mauricio Salaverria omgaat met de complexiteit van koffie bij zijn boerderij op een heuvel aan The Flower Route in El Salvador. Smaaktonen die je in deze koffie kunt vinden zijn karamel, cacao een zuurtje van witte druiven en tropische papaya.

Factsheet

Land: El Salvador
Washing station: Villa Galicia
Hoogte: 1300-1600 meter
Proces: natural
Variety: Bourbon
Oogstperiode: december tot maart
Oogstjaar: 2022-2023

Villa Galicia

Meer dan een eeuw geleden vertrok Don Manuel Ariz vanuit Galicia in Spanje naar El Salvador waar hij terecht kwam in het heuvelachtige en vulkanische gebied dat bij locals bekend stond als “high springs”. De klei- en kalkgrond was het perfecte vruchtbare gebied voor een boerderij, Villa Galicia. Jaren later, onder leiding van Mauricio, wordt op specialistische wijze koffie geoogst met een milieuvriendelijke molen in het hart van de plantage. Mauricio draagt niet alleen zorg voor zijn koffie en het milieu, maar ook voor zijn medewerkers die voorzien worden van een fijne werkomgeving. Hij is altijd bezig met experimenteren met verschillende koffievariëteiten en verwerkingsprocessen. Die expertise proef je terug in de bijzondere, subtiele smaken in de koffies die hij produceert.

Natural process

Deze koffie van Villa Galicia is een Natural koffie. Hij is dus ongewassen. Nadat deze bonen handmatig zijn geplukt, werden ze gedroogd op Afrikaanse droogbedden. Wat houdt dat in? De bedden waarop de bonen dan liggen hangen boven de grond, waardoor de lucht beter bij de koffie kan. Hierdoor wordt de kwaliteit van de bonen constanter en komen alle smaaktonen beter naar voren.