Specialty coffee & tea | Brunch | Sweets | Workshops

SCA Barista Skills

Wil jij de volgende stap zetten in je barista carrière of wil je je koffiekennis uitdiepen? Dan is de SCA Barista skills de training voor jouw. Een SCA certificaat is internationaal erkend in de koffiewereld. Bij Cupp kun je kiezen uit de SCA Barista Skills Foundation en Intermediate. Bij elke stap van de Barista Skills traininen zul je hands-on ervaring opdoen, waarbij je gebruikmaakt van professionele apparatuur en technieken. Bovendien leer je over de achtergrond van koffie, de invloed van herkomst op smaakprofielen en het belang van duurzaamheid in de koffie-industrie.

SCA Barista Skills Foundation

Wil jij als (thuis)barista de lekkerste espresso en cappuccino kunnen maken? Tijdens de SCA Barista Skills foundation leren we je de basisvaardigheden die nodig zijn om de molen en espressomachine te bedienen. Daarnaast leer je hoe je perfect melkschuim moet maken, en gaan we aan de slag met de basistechniek van de latte art.

SCA Barista Skills - Intermediate

Heb je al meer ervaring als barista en wil je een volgende stap maken in je kennis en skills? Bij de Intermediate cursus bouwen we voort op de basis die gelegd is in de Foundation cursus. In deze cursus leer je meer over de invloed van variëteit, herkomst, en verwerking op de smaak van de koffie. Ook gaan we proeven hoe de smaak van de espresso beïnvloedt wordt door de instelling van de molen en espressomachine.

SCA Barista Skills Foundation

Of je nu een ervaren koffieliefhebber bent of gewoon nieuwsgierig bent naar de kunst van het barista zijn, deze cursus biedt een uitstekende basis om je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

Tijdens de SCA Barista Skills foundation leren we je de basisvaardigheden die nodig zijn om de molen en espressomachine te bedienen. We gaan aan de slag met het schuimen van melk en we leren jou de basis techniek achter het schenken van latte art.

Trainings onderdelen:

  • Basisafstelling van de molen
  • Leren zetten van espresso
  • Maken van melkschuim voor cappuccino
  • Basistechnieken latte art

De cursus dag is van 10:00 tot 17:00 en is inclusief lunch en snack gedurende de dag.

De Foundation cursus bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Daarnaast is er een optioneel schriftelijk examen.

SCA Barista Skills Foundation

544.00

Categorie:

prijs incl. btw en examen

Geplande data I SCA Barista Foundation

oktober

  • maandag 23 okt. 10:00

Locatie: Cupp barista workshop & trainingscentrum aan Kanaalweg 59 te Utrecht

SCA Barista Skills Intermediate

De SCA Barista Skills Intermediate is ontworpen om je kennis, vaardigheden en passie op het gebied van koffiebereiding te verdiepen en te verfijnen. Bij de Intermediate cursus bouwen we voort op de basis die gelegd is in de Foundation cursus. In deze cursus leer je meer over de invloed van variëteit, herkomst, en verwerking op de smaak van de koffie. Ook gaan we proeven hoe de smaak van de espresso beïnvloed wordt door de instelling van de molen en espressomachine.

Daarnaast gaan we tijdens de cursus dieper in op workflow, het opschuimen van de melk, en het maken van latte art.

De training bestaat uit twee dagen waarbij je aan het einde van de tweede dag je examen zult doen. Om deel te nemen aan moet je in het bezit zijn van een SCA Learnernummer, deze kun je gratis registreren als je die nog niet hebt.

Cursus onderdelen:

  • Herkomst en smaakverschillen
  • Invloed van gebruikte hoeveelheid water, koffie, maalgraad en doorlooptijd op espresso
  • Meten van koffie met refractometer
  • Leren benoemen van smaakeigenschappen espresso
  • Workflow en gastgericht werken

Beide cursus dagen zijn van 10:00 tot 17:00 en zijn inclusief lunch en snack gedurende de dag.

De Intermediate cursus bestaat uit een theorie en praktijkonderdelen. Daarnaast is er zowel een schriftelijk- als praktijkexamen.

SCA Barista Skills Intermediate

905.00

Categorie:

prijzen incl. btw en examen

Geplande data I SCA Barista Intermediate