Specialty coffee & tea | Brunch | Sweets | Workshops

Bochessa

Samenwerking

Cupp en Keen coffee werken samen sinds de opening van Cupp aan de Nobelstraat in 2019. We kopen samen elk seizoen koffie in. Dit seizoen hebben we een gewassen koffie uit Ethiopië van de Tsegab washing station van Tsegab Ayele.

Smaakprofiel

Met aroma’s als earl grey en lavendel is de Bochessa een  typische Ethiopische koffie!  Smaaktonen die je in deze koffie kunt vinden zijn sinaasappel, melk chocolade en lavendel. Zeker als filterkoffie komt het bloemige karakter van de koffie goed naar voren.

Factsheet

Land: Ethiopië
Washing Station: Tsegab washing station
Hoogte: 2350 meter
Proces: Washed
Variety: Heirloom
Oogstperiode: Oktober tot Januari
Oogstjaar: 2022-2023

Tsegab washing station

De Tsegab washing station is opgericht in 2020 nadat het dorp Rumudamo de Ethiopian Cup of Exelence competition had gewonnen. Rumudamo is het nabij gelegen dorp bij de groeiplaats van de Bochessa koffiebessen. Meer dan 400 koffieboeren leveren koffiebessen aan de Tsegab washing station. De koffiebessen worden vervolgens hier verwerkt.

Washed Process

Nadat de koffiebessen geleverd zijn worden deze als eerst gewogen. De kersen worden gewassen en beginnen hun reis door de Agard-pulper voordat ze 12 tot 14 uur worden gefermenteerd in fermentatietanks. Na de fermentatie- en wasstappen worden de koffiebonen met de hand naar de droogbedden gedragen, waar de bonen tot de diepte van een vingertop uitgespreid worden. De bonen worden gedurende 10 tot 12 dagen omgedraaid totdat ze perfect gedroogd zijn.